Aktuális téma ebben az időszakban a gyógy- és fűszernövények tartósítása. Különös gondosságot szükséges fordítanunk a gyűjtésre, feldolgozásra, szárításra, kivonatolásra, tárolásra, hogy minél tovább és minél hatékonyabban megőrizzük a rendelkezésünkre álló növények értékeit.
Kertészet
Kertészet
A padlizsánról
2024.06.12
Tojásgyümölcs, török paradicsom, kék paradicsom, vinete, vinetta.
a szibériai mézbogyóról
2024.05.11
Ilyenkor , nagyjából az eperrel egyidőben érik be a szibériai mézbogyó. Korai gyümölcs. Jó fagytűrő cserje, itt nálunk, Kisberényben ez kifejezett előny, mert mindig kicsit hidegebb van nálunk, mint a közvetlen környékünkön. Gyümölcse kissé hasonlít az áfonyára, de nyújtottabb forma. Íze is hasonló hozzá, csak savasabb, nagyon finom. Nem igényel...
ribizli metszés
2024.04.19